Zlaňovanie z veže kostola si dnes vyskúšal s hasičmi aj primátor Hagyari

06.05.2011 Prešov

Prešov 6. mája (TASR) - Pri príležitosti sviatku svätého Floriána - patróna hasičov, zorganizovalo dnes prešovské Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v spolupráci s magistrátom a Okresným výborom dobrovoľnej požiarnej ochrany v centre Prešova Deň hasičov.
Príslušníci HaZZ predstavili verejnosti vozový park a pracovné techniky, ktoré používajú v rámci svojho povolania pri zvládaní rôznych krízových situácií.
V priestoroch prešovskej hasičskej stanice privítali dnes dopoludnia v rámci dňa otvorených dverí asi tri stovky žiakov základných a materských škôl. "Deťom sme predstavili našu techniku, mohli si ju obzrieť zblízka a klásť nám rôzne otázky, ktoré ich zaujímali," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ Peter Kovalík.
Dodal, že približne o 11.00 h zároveň odovzdali niekoľkým desiatkam hasičov vo výslužbe pamätné medaily a ďakovné listy zástupcovia samosprávy a Krajského riaditeľstva HaZZ.
Hasiči dnes popoludní v centre Prešova pred zrakmi stoviek divákov simulovali vyslobodzovanie ľudí z havarovaného auta v súčinnosti so záchrannou zdravotnou službou, likvidáciu požiaru motorového vozidla, ako aj horľavých kvapalín.
K divácky najatraktívnejším ukážkam patrila záchrana osôb z výšok s použitím výškovej i lezeckej techniky. "Z kostolnej veže Konkatedrály sv. Mikuláša sa úspešne zlanili na zem naši príslušníci, ako aj primátor mesta Pavol Hagyari," uzavrel Kovalík.
 

Vyberte región